- Ovsená bábovka
- Muffiny
- Čučoriedkový zákusok so smotanovo - tvarohovým krémom
- Čokoládová bábovka s tvarohom
- Brownies s tvarohom a čerešňami
- Bodkovaný cheesecake
- 8 - vrstvové slané croissanty so šunkou
- Koláč bez múky a cukru
- Kráľovský smotanový koláč
- Krtkova torta
- Ranná rosa
- Hnetený koláč s tvarohom a makom
- Rýchle tvarohové „koblížky“
- Mrkvový koláč s mascarpone
- Tuniakový šalát s kukuricou
- Jadranská torta
- Makový koláč - Korneto
- Bratislavské rožky
- Valikine tiramisu
- Šalát GYROS
- ESKIMO rezy
Ranná rosa
Cesto: 3 vajcia + 1 vaječný bielok, 2/3 šálky kryštálového cukru, 200 g masla, 150 g kyslej smotany, 2 ČL prášku do pečiva,
1,5 až 2 šálky polohrubej múky, 2 PL kakaa, 3 PL vyšľahanej šľahačky
Kokosové guľôčky: 1 vaječný žĺtok, 3 PL kr. cukru, 8 PL strúhaného kokosu, 200 g mäkkého tvarohu
Krém: 250 g tvarohu, 120 ml smotany na šľahanie, 1/2 šálky prášk. cukru
Pripravíme si guľôčky, zmiešame všetky ingrediencie a guľôčky dáme do mrazničky zachladiť.
Bielko vyšľaháme do peny, pridáme kyslú smotanu. Zvlášť vyšľaháme vajíčka a cukor do peny. Do toho jemne vmiešame sneh z bielka. Pridáme rozpustené maslo, pomaly múku a prášok do pečiva. Polovicu vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Vymiešame si kakao s 3 PL smotany a zmiešame s 2. polovicou cesta. Tú pomaly vylejeme na prvú, svetlú polovicu. Na to poukladáme kokosové guľôčky, zatlačíme, ale nie až na dno. Pečieme asi 40 min. na pribl. 180 °C. Necháme vychladnúť. Krém si vyšľaháme z tvarohu, cukru a smotany. Navrstvíme na korpus. Vrch ozdobíme ovocím a želatínou, alebo postrúhanou čokoládou, grankom...