- Ovsená bábovka
- Muffiny
- Čučoriedkový zákusok so smotanovo - tvarohovým krémom
- Čokoládová bábovka s tvarohom
- Brownies s tvarohom a čerešňami
- Bodkovaný cheesecake
- 8 - vrstvové slané croissanty so šunkou
- Koláč bez múky a cukru
- Kráľovský smotanový koláč
- Krtkova torta
- Ranná rosa
- Hnetený koláč s tvarohom a makom
- Rýchle tvarohové „koblížky“
- Mrkvový koláč s mascarpone
- Tuniakový šalát s kukuricou
- Jadranská torta
- Makový koláč - Korneto
- Bratislavské rožky
- Valikine tiramisu
- Šalát GYROS
- ESKIMO rezy
Jadranská torta
POTREBUJEME
Cesto: 3 vajcia, 60 g práškového cukru, 60 g polohrubej múky, 20 g kakaa, 2 lyžice oleja
Krém: 200 ml mlieka, 70 g kryštálového cukru, 20 g maizeny, 1 žĺtok, 50 g zomletých opražených lieskových orechov (kľudne môžu byť aj vlašské), 150 g masla, 300 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 1 balíček vanilínového cukru, 50 g práškového cukru
Poleva: 100 g čokolády na varenie, 20 g stuženého pokrmového tuku
Pre 12 osôb, čas prípravy: 110 minút
AKO NA TO:
1. Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme preosiatu múku s kakaom a olej. Túto masu spolu premiešame.
2. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre.
3. Kryštálový cukor, maizenu a žĺtok rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania privedieme do varu. Odstavíme z ohňa a puding za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s 50 g práškového cukru. Po častiach pridáme vychladnutý puding a spolu dohladka vyšľaháme. Do maslovej hmoty pridáme nasucho opražené, vychladnuté pomleté lieskové orechy. Krém nahrubo natrieme na cesto a necháme v chlade stuhnúť.
4. Smotanu na šľahanie s vanilínovým cukrom a so stužovačom šľahačky vyšľaháme dotuha. Natrieme ju na plnku.
5. Čokoládu na varenie s maslom rozpustíme nad parou vo vodnom kúpeli. Potrieme ňou povrch torty a odložíme do chladničky stuhnúť. Potom tortu ozdobíme šľahačkou a celými lieskovými orieškami.